posted on by

1920s style candles

1920s Style Candles

Unul dintre hobby-urile mele este …vizionarea de filme. Daca nu vad macar un film in fiecare zi, chiar simt ca-mi lipseste ceva 🙂 Desi cea mai mare placere mi-o produc anumite filme sci-fi, e leste de dedus ca am urmarit si alte genuri. Si evident ca la majoritatea am urmarit cu precadere machiajele anumitor perioade istorice, fie ca erau filme chiar din perioada respectiva, fie ca erau ilustrate in povestea cu pricina.
Unul dintre machiajele pe care mi-l cer clientele des, este smokey eyes, machiaj care s-a nascut chiar in perioada anilor 20. Ramane deci…actual, exceptand sprancenele care au cu totul alta forma in prezent.
Am scris cele de mai sus tocmai pentru ca astazi v-am pregatit cateva lumanari decorate cu imagini din perioada anilor 20, 30.

1920s style candle

Lumanare decorativa, cu foto anii 20, cu crapaturi fine si decoratii 3D

Lumanare realizata cu tehnica decupaj

Lumanare decorata cu imagini din anii 20, realizata cu tehnica decupaj

Imaginile de pe lumanari m-au facut sa ma gandesc la “Flappers”, noul val (al anilor 20) de femei tinere, care-si…tundeau parul bob, se machiau excesiv, purtau fuste scurte, ascultau jazz si aveau un comportament sexual libertin.Pe scurt, isi etalau dispretul fata de normele sociale considerate acceptabile in acea perioada…

Lumanare decorata cu tehnica decoupage, cu crapaturi, patina si insertii 3D

Lumanare cu aspect antichizat

tehnica decupaj pentru lumanarea decorativa din imagine

lumanare decorativa

In spate, in blur, se vede o chitara pe care o avea sotul meu din copilarie, nefolosita, crapata si aruncata pe undeva. Am transformat-o in element de decor la un moment dat; si pentru ca tot in decada anilor 20 a culminat si Jazz-ul, am introdus in fotografiile mele, ( care sunt mai dark decat de obicei) si cateva elemente care sa aminteasca oarecum de acest lucru.

Lumanare decorata cu tehnica decupaj, cu crapaturi si patina

1920s style candle

lumanare decorativa

Lumanare 20’s

Chitara decorata cu tehnica decupaj

Chitara decorata cu tehnica decupaj

Ca final, va arat si chitara de care vorbeam mai sus si va las s-o ascultati pe … Betty Boop, care, desi isi face prima data aparitia in desenul animat “ Dizzy Dishes”, pe 9 august 1930, este considerata unul dintre primele sex symboluri ale desenului animat, simbol al “Marii Depresii” (1929-1939) si al Erei Jazz-ului.
Fie ca toata luna aprilie sa va aduca numai bucurii, pupici voua! :*

Facebook comments :)

comments