posted on by

Calculatoristul

Calculatoristul

Ati intalnit pe cineva care are calculator sa nu se priceapa a-l manui? Chiar daca crestinu’-l are de-o saptamana si n-a mai pus mana in viata lui p’un mouse (fara nici o culoare viata aia, pana nu s-a capatuit cu ultima sfaraiala, gaselnita si minune a tehnicii), el “le are”, e… locuitor deja al lumii virtuale!
Doamne Apara-ma, caci eu, cinstit spun, nu ma pricep, deci Apara-ma de unul de acest soi!
Mai bine zis, ai de gand sa ma aperi de acesti binevoitori care-si baga nasu’n calculatorul meu si-l aduc intr-un stadiu care-mi aduce aminte o zi caniculara de vara, cand toata lumea e toropita de caldura si lancezeste, care pe unde apuca,moment static, fara vreun gand prezent, ce sa mai zic viitor, de munca?

Par eu mai fraiera ca-i las, dar cre’ ca inima-mi mare si increderea in oameni ma fac sa cedez nervos la staruinti si argumente bine tintite : “e moale, pfffuuuai, nu e bine setat, d-aia se misca asa greu, al meu, sa vezi, zbarnaie!”

lazy_elephants Cum spuneam, pe viitor o sa intreb ‘nainte omu’ ce inseamna pentru el zbarnaiala, poate ca avem viziuni diferite.
Poate pentru el zbarnaiala e ceva asemanator cu zbenguiala elefantilor in aceeasi zi caniculara de care tocmai am pomenit mai sus. Pai da chiar asa mi-l face. In fata mea!
Imi transforma frumusete de calculator, istet de felul lui si chiar voios, in elefantul molesit in namolu’ asta din poza!

Si eu ma uit, la inceput cu un zambet latit pe fata : ”uite domne’, in sfarsit un maestru, mare noroc pe mine sa asist la asa desfasurare de virtuozitate”.
Apoi incepe sa deschida frenetic ferestre, le inchide, le deschide, le inchide… si mie …pai parca incepe sa-mi mai scada entuziasmul…
Intai imi instaleaza vreo 20 de programe, care mai de care mai interesante, printre care unu’ ce-mi calculeaza bioritmul pana-n 2300, de parca as trai pana atunci! oricum, dar dupa ziua asta, mare minune daca nu-mi crapa vreo vena si bioritmul ala intelectual va fi pe veci blocat la 0!

Beyond-Flatline

Picard, cum cu drag mi-am numit calculatorul, mai intai isi pierde sunetul, apoi mousul si intr-un final se blocheaza de tot.
Il intreb pe om ce s-a intamplat si el imi spune ca de la drivere si programe, cica ar fi instalat prea multe si nu “se pupa” unele cu altele.
Il mai intreb de ce a instalat atatea, i s-a parut lui oare ca am simtit eu nevoia sa am 50 de programe pupacioase din care nu folosesc nici 3, 4, ca o profana ce sunt?
A raspuns ca da, asa i s-a parut, ca as avea nevoie de ele si ca ar fi cazul sa reinstalam tot.

Cu o teama mare in suflet il mai intreb daca nu cumva-mi pierd astfel toate informatiile, ca asa am auzit eu de la o amica, plecata intr-o statiune din aia unde se relaxeaza oamenii nervosi peste masura.
El zice ca da, asa crede, ca le pierd, dar e vina mea, de ce n-am ars pe dvd-uri in fiecare zi informatiile, la ce bun sa ai writer atunci? running man

Dupa asta nu-mi mai amintesc mare lucru, decat ca a doua zi m-a oprit un vecin si m-a intrebat ce aveam cu baiatul acela dragut si de ce-l fugaream pe scari, rotind un cutit in mana si zbierand cat ma tineau ranunchii ceva despre unu Nero si ma-sa si despre locul unde o sa introduc eu niste dvd-uri, imediat ce le ard, cand o sa am cu ce. Foarte vulgar, a mai adaugat, cu mare repros in priviri. Acum ma simt mai bine; si doctorul a zis ca tremuraturile si oftaturile involuntare vor disparea in timp,sa nu-mi fac griji.Pai nu-mi mai fac…
Motorash

Facebook comments :)

comments